Ny musik av mig utgiven i vår

Jag är inte bara minimalist, vildplockare och hälsomänniska, jag är i allra högsta grad också musiker och kompositör. Dagens inlägg kommer därför att handla om att jag ännu en gång i samarbete med Musikförlaget Cantate har fått ge ut lite av min musik. Den här gången blev det inte mindre än tre häften: två för orgel och ett för kör.

 

 

 

 


Två av de tre nothäften som ges ut i vår på Musikförlaget Cantate, med musik som jag har skrivit. 

 

Folkdans är ett stycke som jag skrev redan på gymnasietiden, för en liten improvisationsgrupp som jag och några klasskompisar spelade i, där jag och en annan tjej skrev musiken. När klassen splittrades och jag inte längre hade möjlighet att spela folkdansen i den lite udda sättningen flöjt, piano, bas och trummor, skrev jag helt enkelt om den för mitt eget instrument, orgeln. Sedan dess har jag spelat den på många orgelkonserter.

Improvisationerna över psalmerna 40 och 200 är sinsemellan väldigt olika – den ena har fått inspiration från Olivier Messiaen och den andra av den eminente blinde kompositören och domkyrkoorganisten Ola Höglund. En del kanske tycker att improvisationer inte är improvisationer längre när man skriver ner dem, men att göra det är ju ett sätt att bevara dem. Många koralförspel och andra orgelstycken är ju improvisationer från början som sedan nedtecknats för eftervärlden.

Till sist blev det ett körstycke utgivet också, Nu är jag alltid hos dig, med text från psaltarpsalm 73. Stycket skrev jag till en kyrkokör i grannförsamlingen för ett par år sedan och det uruppfördes när biskop Johan Tyrberg kom på visitation. Det är en användbar liten sång med orgelackompanjemang, även för den mindre kören ute på landet.

Den som är intresserad av att titta närmare på noterna eller beställa dem kan vända sig till Musikförlaget Cantate. Vill man lyssna på hur de låter finns orgelmusiken presenterad här.

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *