Musiksida

Namn:
Villemo Daneling (född Arkrans)


Barockensemblen Amarilli Consort.

Yrke:
Sedan 2013 organist i Simrishamns församling.
Frilansande sångerska, organist och pianist, framträder både som solist, ackompanjatör samt i tre olika ensembler – DuåD tillsammans med maken Magnus Daneling sedan 2015, barockensemblen Amarilli Consort sedan 2010 och medeltidsgruppen Sonatrice sedan 2017.
Tonsättare och textförfattare med ett 50-tal verk registrerade hos STIM. Noter finns utgivna på Musikförlaget Cantate och Lorenz Publishing, Ohio, USA.
Klassiskt skolad och även utbildad i andra genrer såsom jazz, musikal och gospel.
Verksam som skribent och föreläsare inom ämnet “minimalism som väg till hållbarhet för människa och planet”.


DuåD vid en spelning i Simrishamns S:t Nicolai kyrka. (Foto: Hanna Carlsson)

Utbildningar i urval: Estetiska programmet, gren musik, Österportskolan, Ystad 1993-96
Orgelspelarutbildning med orgelspelarexamen, Hjo folkhögskola, 1994-95
Organistutbildning , magisterexamen 160 hp, Lunds Universitet, Malmö Academy of Music, 1996-2000

Anställningar i urval:
Vik. organist i Ystads församling 2000-01
Vik. kantor i Kiviks församling 2001-02
Organist i Orsa församling 2005-08
Organist i Hörby församling 2008-13

Större konserter i urval:
Orgelkonsert, Visby domkyrka 1994
Orgelkonsert, Lunds domkyrka 1995
Examenskonserter i sång och orgel, S:t Matteus och S:t Petri kyrkor samt S:t Johannes församlingshem, Malmö 1999-2000
Uruppförande av Dag Lundins Stabat Mater för kör och orkester, Simrishamns S:t Nicolai kyrka 2016
Uruppförande av Dag Lundins Missa S:t Nicolai för kör och orkester, Simrishamns S:t Nicolai kyrka 2019

Är förutom ovan nämnda musikutbildningar även utbildad Hälsoinspiratör (2019-2020) vid Bergklint Education, samt utbildad i Växtmedicin (2019-2020) på Källmossa Gård.

Här kan man köpa noter till Bröllopsmarsch från Tryde, Folkdans, Improvisationer och Cantilena (för orgel), samt körsången Nu är jag alltid hos dig för SAB och orgel (Musikförlaget Cantate).


Här är ett exempel på hur fina mina noter har blivit hos Musikförlaget Cantate. Det finns fler häften att köpa där!


Min amerikanske förläggare på Lorenz Publishing (och tillika tonsättare och konsertorganist) Carson Cooman (läs mer på hans hemsida här) har gjort en rad inspelningar av mina verk som finns på Youtube: 
Här är en inspelning av Bröllopsmarsch från Tryde.
Här är en inspelning av Fyrarna – The Lighthouses.
Här är en inspelning av Folkdans.
Här är en inspelning av Improvisation över “I denna ljuva sommartid”, psalm 200.
Här är en inspelning av Improvisation över “Kristus vandrar bland oss än, psalm 40.

 

Jag har en hel del noter till salu för solosång, piano, orgel och kör. Noterna beställer man genom att skriva ett mejl till mig på ville125@gmail.com och berättar vad man vill köpa. Betalning sker via swish, banköverföring eller PayPal. Efter betalning får du noterna som pdf-fil på din mejl och kan då skriva ut dem hemma. Jag kan också skicka ett färdigutskrivet exemplar mot portokostnad.

Nothäftet Sea Suite, fem sånger om havet (melodi och ackordanalys) har tidigare gått att köpa via förlaget MediaStröm men numera beställer man det direkt genom mig. Markus Ström står för formgivning och notskrift. Pris 100 SEK. (Foreign customers: 11 USD or 9 Euro.)

Solosången Hur svårt att ena tron med livets dagar, med text av Harry Martinson, är en sång som går från mörker till ljus genom tre verser. En utmaning för den klassiska sångaren med stort register! Pris 40 kr.

Fyrarna – The Lighthouses
är ett orgelstycke inspirerat av olika fyrars ljuskaraktärer. Carson Cooman står för formgivning och notskrift. Pris 50 SEK. (Foreign customers: 5 USD or 5 Euro.)

Minimalistic Suite är ett orgelstycke i tre satser inspirerat av minimalismen. Pris 75 SEK. (Foreign customers: 7 USD or 7 Euro.)

Alone
och Seven Seas är två sinsemellan olika men båda djupt emotionella sånger om kärlek som inte kan, får eller bör levas ut, något som de flesta av oss kan relatera till. Sångstämma med ackordanalys, pris 30 SEK. (Foreign customers: 3 USD or 3 Euro.)

I Have Decided To Follow Jesus
är en tvåstämmig körsång som bygger på en indisk folkmelodi. Påminner lite om gamla negro spirituals och passar därför bra i gospelkörer. Pris 30 SEK, får kopieras fritt i en kör om körledaren har ett köpt exemplar. (Foreign customers: 3 USD or 3 Euro.)

Vårsvit
består av tre satser som kan framföras fristående eller tillsammans. Sviten beställdes till Påskfestivalen i Gladsax år 2015 och framfördes då med Sophiakören och mig som solist. Den första och tredje sången passar en vuxen solist medan mittensången med fördel sjungs av en barnkör. En ovanlig men väldigt funktionell sättning, särskilt för den som inte har så stora resurser till sitt förfogande. Texterna har även använts som bönemeditationer vid Sjukhuskyrkan på Karolinska Universitetssjukhuset. Pris 75 SEK, får kopieras fritt i en kör om körledaren har ett köpt exemplar.

                                         

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Här på Soundcloud kan man lyssna när jag framför de flesta av mina kompositioner, inklusive de flesta av ovanstående musikstycken som finns att köpa på noter.
Intresserad av andra noter än dem du ser här? Kontakta mig på ville125@gmail.com så berättar jag hur man får tag på dem. Mycket av min musik finns redan utgiven och mer är på gång att gå i tryck, antingen på Musikförlaget Cantate eller Lorenz Publishing i USA.

Intresserad av att boka mig eller någon av mina grupper till en spelning? Mejla till ville125@gmail.com


Medeltidsensemblen Sonatrice.