Musiksida

Namn:
Villemo Daneling (född Arkrans)


Barockensemblen Amarilli Consort.

Yrke:
Yrkesverksam som organist sedan år 2000, idag verksam i Nosaby församling, Kristianstad.
Frilansande sångerska, organist och pianist, framträder både som solist, ackompanjatör samt i tre olika ensembler – DuåD (jazz och blandade genrer, alltid med en genomgående ton från vår hembygd Österlen) tillsammans med maken Magnus Daneling (pianist i Ted Gärdestads gamla kompband Maskinen) sedan 2015, barockensemblen Amarilli Consort sedan 2010 och medeltidsgruppen Sonatrice sedan 2017. Intresserad av att boka mig eller någon av mina grupper till en spelning? Mejla till ville125@gmail.com

Tonsättare och textförfattare med ett 60-tal verk registrerade hos STIM. Noter finns utgivna på Musikförlaget Cantate och Lorenz Publishing, Ohio, USA samt egenutgivning, läs vidare nedan.

Pedagog med hemundervisning i sång, blockflöjt och piano. Pris: 300:- kr för en halvtimmes lektion, det går bra att betala per gång, efter fyra gånger eller i förskott för en hel termin.


DuåD vid en spelning i Simrishamns S:t Nicolai kyrka. (Foto: Hanna Carlsson)

Utbildningar i urval: Estetiska programmet, gren musik, Österportskolan, Ystad 1993-96
Orgelspelarutbildning med orgelspelarexamen, Hjo folkhögskola, 1994-95
Organistutbildning , magisterexamen 160 hp, Lunds Universitet, Malmö Academy of Music, 1996-2000

Anställningar i urval:
Organist i Orsa församling 2005-08
Organist i Hörby församling 2008-13
Organist i Simrishamns församling 2013-20

Större konserter i urval:
Orgelkonsert, Visby domkyrka 1994
Orgelkonsert, Lunds domkyrka 1995
Examenskonserter i sång och orgel, S:t Matteus och S:t Petri kyrkor samt S:t Johannes församlingshem, Malmö 1999-2000
Uruppförande av Dag Lundins Stabat Mater för kör och orkester, Simrishamns S:t Nicolai kyrka 2016
Uruppförande av Dag Lundins Missa S:t Nicolai för kör och orkester, Simrishamns S:t Nicolai kyrka 2019

Är förutom ovan nämnda musikutbildningar även utbildad Hälsoinspiratör (2019-2020) vid Bergklint Education, samt utbildad i Växtmedicin (2019-2020) på Källmossa Gård. Är verksam som föreläsare inom ämnet “Minimalism som väg till hållbarhet”, se under fliken Övriga varor och tjänster.

Här kan man köpa noter till Bröllopsmarsch från Tryde, Folkdans, Improvisationer, Cantilena och A Hymn of Hope (för orgel), Folklig marsch från Österlen (för violin och orgel) samt körsången Nu är jag alltid hos dig för SAB och orgel (Musikförlaget Cantate).


Här är ett exempel på hur fina mina noter har blivit hos Musikförlaget Cantate. Det finns många fler häften att köpa där!


Min amerikanske förläggare på Lorenz Publishing (och tillika tonsättare och konsertorganist) Carson Cooman (läs mer på hans hemsida här) har gjort en rad inspelningar av mina verk på Youtube. Nedan följer en förteckning över alla inspelningar som han och andra organister har gjort: 
Här är en inspelning av Bröllopsmarsch från Tryde.
Här är en inspelning av Fyrarna – The Lighthouses.
Här är en inspelning av Folkdans.
Här är en inspelning av Improvisation över “I denna ljuva sommartid”, psalm 200.
Här är en inspelning av Improvisation över “Kristus vandrar bland oss än, psalm 40.
Här är en inspelning av Minimalistic Suite for Organ.
Här är en inspelning av The Little Lighthouse.
Här är en inspelning av Hymn.
Här är en inspelning av Melody.
Här är en inspelning av A Hymn of Hope.

 

Förutom de noter som finns utgivna på förlag säljer jag själv ett flertal noter för solosång, piano, orgel och kör. Noterna beställer man genom att skriva ett mejl till mig på ville125@gmail.com och berättar vad man vill köpa. Betalning sker via swish, banköverföring eller PayPal. Efter betalning får du noterna som pdf-fil på din mejl och kan då skriva ut dem hemma. Jag kan också skicka ett färdigutskrivet exemplar mot portokostnad.

Nothäftet Sea Suite, fem sånger om havet (melodi och ackordanalys) har tidigare gått att köpa via förlaget MediaStröm men numera beställer man det direkt genom mig. Markus Ström står för formgivning och notskrift. Pris 100 SEK. (Foreign customers: 11 USD or 9 Euro with PayPal.)

Solosången Hur svårt att ena tron med livets dagar, med text av Harry Martinson, är en sång som går från mörker till ljus genom tre verser. En utmaning för den klassiska sångaren med stort register! Pris 40 kr.

Alone och Seven Seas är två sinsemellan olika men båda djupt emotionella sånger om kärlek som inte kan, får eller bör levas ut, något som de flesta av oss kan relatera till. Sångstämma med ackordanalys, pris 30 SEK styck. (Foreign customers: 3 USD each or 3 Euro each with PayPal.)

Fyrarna – The Lighthouses
är ett orgelstycke inspirerat av olika fyrars ljuskaraktärer. Carson Cooman står för formgivning och notskrift. Pris 50 SEK. (Foreign customers: 5 USD or 5 Euro with PayPal.)

The Little Lighthouse är ett minimalistiskt orgelstycke som beskriver en liten fyr. Det kan spelas tillsammans med det större fyrstycket ovan, om man vill. Pris 40 SEK. (Foreign customers: 4 USD or 4 Euro with PayPal.)

Minimalistic Suite är ett orgelstycke i tre satser inspirerat av minimalismen. Pris 75 SEK. (Foreign customers: 7,50 USD or 7,50 Euro with PayPal.)

Minimalistic Suite for Piano är ett pianostycke i fem satser inspirerat av minimalismen. Pris 100 SEK. (Foreign customers: 11 USD or 9 Euro with PayPal.)

I Have Decided To Follow Jesus är en tvåstämmig körsång som bygger på en indisk folkmelodi. Påminner lite om gamla negro spirituals och passar därför bra i gospelkörer. Pris 30 SEK, får kopieras fritt i en kör om körledaren har ett köpt exemplar. (Foreign customers: 3 USD or 3 Euro with PayPal.)

Vårsvit
består av tre satser som kan framföras fristående eller tillsammans. Sviten beställdes till Påskfestivalen i Gladsax år 2015 och framfördes då med Sophiakören och mig som solist. Den första och tredje sången passar en vuxen solist medan mittensången med fördel sjungs av en barnkör. En ovanlig men väldigt funktionell sättning, särskilt för den som inte har så stora resurser till sitt förfogande. Texterna har även använts som bönemeditationer vid Sjukhuskyrkan på Karolinska Universitetssjukhuset. Pris 75 SEK, får kopieras fritt i en kör om körledaren har ett köpt exemplar.

                                         

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Här på Soundcloud kan man lyssna när jag framför de flesta av mina kompositioner.

 


Medeltidsensemblen Sonatrice.