Ur linssoppans horisont – om att vara sann mot sig själv och sina livsval

Jag är Villemo, uppvuxen på Österlen men med rötter både i Baltikum och i de norrländska skogarna. De flesta känner mig som musiker och kompositör. Men vad många nog inte vet är att jag också har ett stort intresse för mat, hälsa, livsstil och inte minst skrivande.

Jag har valt att kalla min blogg Ur linssoppans horisont. Från början tänkte jag att det skulle bli en matblogg, men jag märkte ganska snart att det var alldeles för smalt för mig. Det går inte att kategorisera den här bloggen, lika lite som det går att kategorisera mig. Den speglar den värld jag lever i och som jag utgår ifrån. Osökt kommer jag in på ämnen som hållbarhet, ekologi, hälsofrihet, minimalism, mat, livsstil och livsval.
Ur linssoppans horisont kan låta som en märklig titel, men tänker man efter lite kan den faktiskt innefatta väldigt mycket av livet självt.
Först och främst är det helt enkelt så otroligt gott med linssoppa och den kan varieras i det oändliga.
Men linssoppan har för mig blivit något mer än så: en symbol för hur jag vill leva mitt liv. Den är enkel, billig, näringsrik, färgglad och värmande, och man kan samlas många kring grytan och ha trevligt tillsammans. Att koka linssoppa är mer än att laga middag, det är att ha gjort ett val. Jag har valt ett enklare liv med mindre pengar, färre saker och mer luft i almanackan, och istället fått mer sinnesfrid, glädje och kreativitet. Jag hoppas att jag i mina texter kan inspirera till att vara sann mot sig själv och göra kloka val, som i förlängningen kan leda till ett bättre liv för dig och dem du har runt omkring dig.