Minimaliststädning: Badrum 1

Jag fortsätter min rensningsresa genom huset. Det sägs att en riktigt grundlig rensning, en sådan som gör att man ”aldrig” mer behöver rensa i fortsättningen, tar 4-6 månader. Jag började i mitten av januari och nu är tre av elva områden klara. Det är ganska bra ordning i huset i grund och botten och jag har rensat lite då och då i olika kategorier, men jag ser fram emot att få hela huset rensat med samma tankesätt. Det finns några områden som kommer att ta lång tid, som det stora förrådet, barnens rum (om de vill vara med) och vardagsrummet med alla böcker, papper och filmer. Så vi får väl se hur lång tid alltihop kommer att ta.

Badrummen tillhör inte de svåraste områdena. Vi har två badrum, ett på varje våning. Det nedre tillhör mest barnen men vi vuxna brukar duscha där. Jag började med att ta bort en liten förvaringsmöbel som var full med damm och en del av 10-åringens saker, som hon lika väl kan förvara inne i sitt rum. Sedan gick jag igenom badrumsskåpet och gjorde mig av med övertaliga saker, likadant med hyllan i duschen. Jag hade nyligen läst att ättika är överlägset mot kalkfläckar, så det provade jag att göra rent duschen och alla rör med. Det blev ett mycket bättre resultat än alla andra miljöfarliga medel som jag har provat genom åren. Så nu blir det ättika i badrummet framöver. Det enda som är lite besvärligt medan man jobbar med det är lukten, men den har som tur är en förmåga att klinga av ganska snabbt.
En ny fin våg fick flytta in i badrummet, främst för att kunna följa våra fyra uppväxande katters stigande vikt, men en och annan människa kommer nog också att använda den. Det blev också några nya handdukar som fick komplettera de gamla.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *