En renande kur för levern

 

 

Jag är inte mycket för quick-fix där man bara putsar lite på ytan istället för att gå till botten med själva grundproblemet. Det gäller egentligen alla områden i livet, men inte minst när det kommer till hälsan.

Istället för att leva hårt och detoxa mellan varven, tycker jag det är bättre att leva på ett sätt som inte ”kräver” någon detox, det vill säga inte kontinuerligt stoppa sin kropp full med skräp som belastar organen. Om levern får vila från att kämpa med socker, alkohol, Alvedon och kroppsfrämmande syntetiska ämnen hela tiden detoxar den sig faktiskt själv ganska bra. Det är också betydligt bättre för hela systemet att leva på ungefär samma jämna sätt hela tiden, istället för att utsätta kroppen för en berg-och-dalbana av osunt leverne uppblandat med späkande kurer.

Men självklart finns det många råvaror, örter och tillskott som kan vara behjälpliga om man vill stötta sin lever, och det är ju något helt annat.

Den här sommaren har jag kört en mycket enkel men magisk leverreningskur. Den består av att man varje dag pressar en citron i ett glas, häller i en matsked olivolja (helst ekologiska råvaror) och blandar ut med vatten och dricker. Detta gör man varje dag i 30 dagar. Jag märkte inget särskilt under tiden jag höll på med kuren utan kunde leva precis som vanligt, men jag räknade heller inte med så drastiska utrensningssymtom eftersom jag lever förhållandevis sunt. Mot slutet av de 30 dagarna upplevde jag dock ett allmänt förhöjt välbefinnande; att jag helt enkelt var piggare och gladare.
Den här kuren är enkel på alla sätt och vis och jag rekommenderar den till alla som vill få lite ny energi och på köpet få bort lite skräp ur kroppen. Om man är osäker på ifall man kommer att få utrensningssymtom kan man ju passa på att köra igång under en längre ledighet när man inte har så mycket inbokat.

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *